Ghid științific pentru cadouri reușite

In toată nebunia cadourilor pentru Crăciun, am dat peste un ghid științific cât se poate de amuzant pe care vreau sa vi-l fac cunoscut si vouă: trei strategii dovedite științific pentru a oferi cadouri satisfăcătoare.

Cei de la Scientific American au verificat literatura științifică in domeniu si au extras trei reguli pentru a face cadouri:

  • Privilegiați un cadou practic si nu neaparat scump: da, câteodată sa primesti un cadou valoros face plăcere, dar, de fapt, cel care va aduce mai mult serviciu este cel care va fi cel mai utilizat si practic.
  • Nu are rost sa ne batem capul cu ambalaje elaborate: din contra, un ambalaj pretentios s-ar putea sa creeze confuzie pentru cel care îl primește.
  • Aflați ce anume își dorește persoana căreia ii oferiți cadoul: dacă cineva își dorește ceva precis si nu primește ‘obiectul’ dorințele s-ar putea sa fie dezamăgit si sa nu se servească de cadou pe cât ati fi sperat. Probabil ca știți deja ca nu stam prea bine la capitolul ‘citit ganduri’, atunci mai bine sa întrebam.

Ce părere aveți? Credeți ca ținând cont de aceste strategii veți putea oferi cadouri ce vor aduce bucurie? Sau, cum imi spunea o cunoștiință, aceasta trei reguli sunt rețeta sigura pentru un cadou depersonalizat si complet lipsit de plăcerea surprizei?

Articol original

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.