Cantaritul si slabitul

Revenim la subiectul “Armele noastre pentru a slabi si a ne mentine in forma” cu un studiu nou aparut care demonstreaza utilitatea cantaritului in mod regulat lupta noastra continua cu kilogramele suplimentare. In plus, daca motivatia de a slabi fluctueaza sau este la nivelul marii, va ajutam sa va repuneti la treaba cu o poveste de succes. Si toate acestea in mai putin de 5 min.

Cantaritul regulat este benefic

Un nou studiu aparut in JAMA Internal Medicine luna aceasta, dovedeste ca, adultii care se cantaresc in mod regulat (de 2 ori pe zi) au sanse mai mari sa slabeasca si sa se mentina la greutate optima timp de cel putin 3 ani dupa ce au tinut dieta. Mai mult, persoanele care au pierdut in greutate au sanse mai mici sa repuna kilogramele pierdute daca isi monitorizeaza greutatea si fac miscare fizica regulata (2-3 ori pe saptamana). (1)

Nu doar persoanele care sunt la regim sunt ajutate de cantar. In acest studiu s-a mai demonstrat ca monitorizarea prin cantarire ne motiveaza sa ne modificam dieta in una mai sanatoasa si sa facem miscare mai des. Putem compara cantarirea cu o “alarma de ingrasare” care ne mentine mereu vigilenti.

De ce e bine sa slabim?

In primul rand pentru ca obezitatea este un factor de risc important pentru probleme de sanatate precum: boli cardiovasculare (risc crescut de infarct miocardic), accident vascular cerebral, diabet de tip 2, steatoza hepatica, probleme renale si chiar cancer (2-5).  In plus, persoanele obeze sufera episoade depresive mai des decat persoanele normoponderale.

In al doilea rand, obezitatea este o epidemie globala ce afecteaza atat fizicul cat si mentalul. Nevoie de a arata bine, de a ne mentine in forma este una importanta si esecul in cautarea sanatatii poate fi unul dificil de acceptat. Pentru asta, efortul fizic combinat cu o dieta echilibrata poate face minuni si va incurajam sa incepeti cat de repede schimbarea pe care o meritati in viata voastra!

Daca ai un prieten, o ruda, o cunostinta care se lupta cu kilogramele in plus, il pot ajuta prin partajarea sfaturilor noastre cu el/ea si in acest mod vei contribui la imbunatatirea starii lui de sanatate! 


Bibliografie:

(1) http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2517921

(2) http://www.obesity.org/content/weight-diabetes

(3) http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Diabetes/WhyDiabetesMatters/Cardiovascular-Disease-Diabetes_UCM_313865_Article.jsp/#.Vyj5wNKLTIU

(4) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23238855

(5) http://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/obesity/obesity-fact-sheet#q3


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.