35 de Kg de motivatie

Un gand poate schimba totul! Mugurele unei idei se poate transforma in cel mai frumos rezultat daca este hranit cu ceea ce trebuie: motivatie, rabdare si dorinta. Astazi va voi scrie despre experienta mea personala, aventura prin care am reusit sa slabesc (in total pe parcursul a 6 ani) 35 de kg si sa ajung de la obezitate morbida la o greutate normala si la o viata mai sanatoasa. Pe parcurs am descoperit ca pot fi alt om, ca pot sa fac ceea ce imi propun si ca viata mea poate fi imbunatatita inzecit inspre mai bine.

2010 – Inceputul

Vi s-a intamplat vreodata sa va uitati in oglinda si sa va ganditi: “Nu-mi place deloc ce se reflecta”?

Asa a fost pentru mine inceputul unei aventuri care mi-a testat rabdarea, incapatanarea, dorinta si nevoia de a fi mai sanatos. Acum 6 ani am inceput sa alerg. Sa alerg zilnic (4 km), fara scuze, fara motive de eschiva, fara mila. De ce spun fara mila? Pentru ca, de multe ori, ori constient, ori fara sa ne dam seama, cand nu suntem 100% hotarati de o decizie pe care vrem sa o luam incepe sa ne fie mila de noi, sa ne fie mila de a schimba ceva, sa ne fie mila de trecut. Si mila poate foarte rapid inlocui motivatia si dorinta. Atunci, in acea vara, am omorat mila mea. Ceva important s-a schimbat in felul in care priveam lucrurile din viata mea atunci si, pentru prima data in mod constient si hotarat, am pornit nevoia sa schimb reflexia din oglinda, sa-mi schimb situatia si sa lupt.

Sportul si dieta

Dupa cum v-am mai scris deja, intr-un articol de acum ceva vreme numit Secretul Slabitului, sportul este primordial in lupta pe care o ducem cu kilogramele in plus. Dar nu e singura arma pe care trebuie sa folosim. Dieta este al doilea factor vital in aceasta batalie, o arma care trebuie folosita fara mila, zilnic, constant si cu incapatanare pentru a revendica victoria finala. Daca adaugam motivatia si rabdabrea in acest mix, rezultatul este clar: vei ajunge sa iti schimbi reflexia! Rezultatele au fost vizibile dupa prima luna de schimbare: 7 kg pierdute si o dorinta de a continua pe aceasta cale cu o forta pe care nu cunoscusem pana atunci. Lunile veneau si treceau si kilogramele scadeau. Era inceputul sfarsitului pentru eul gras care mi-a bantuit copilaria, adolescenta si o buna parte din viata adulta.

6 ani in trepte

O dieta poate fi considerata reusita daca, dupa 5 ani de la inceputul ei, toate kilogramele date jos nu se repun. Personal pot spune ca am slabit cele 35 de kilograme in trepte. Prima treapta intre 2010 si 2011 a fost una foarte importanta, cand am reusit sa slabesc aproximativ 20 kg, fiind inceputul schimbarii inspre mai bine. Motivatia pe care am avut-o la inceput a crescut odata cu fiecare kilogram pierdut si cu fiecare sentiment ca ma simt din ce in ce mai usor si mai sanatos. Rabdarea a inceput si ea sa creasca, sa se matureze si sa imi confere increderea de care aveam nevoie sa continui procesul.

O a doua treapta a fost o perioada de consolidare (aproximativ 2 ani) in care greutatea mea nu a fluctuat, o perioada pe care o consider foarte importanta, pentru ca mi-am impus un stil de viata diferit, mai sanatos, mai echilibrat. Ultima treapta a fost la inceputul anului trecut (2015), cand am inceput sa fac sport constant si mai des, reusind sa slabesc ultimele 15 kilograme si sa imi cresc masa musculara. Aceasta perioada a fost una foarte interesanta, pentru ca la inceputul ei, am observat o noua motivatia, reimprospatata, care s-a adaugat celei de a slabi. A fost adaugarea unuii nou scop in aventura mea, cel de a fi in forma fizica mai buna.

Este important in orice proces de schimbare sa ne reinnoim motivatia cu ceva nou si sa avem obiective bine definite si fezabile pentru a atinge scopul dorit. Munca ne va inalta spre culmile reusitelor si  cu totii vom vedea o reflexie mai buna in oglinda! 

Suportul celor din jur

Inca de cand imi aduc aminte, parintii mei m-au incurajat sa slabesc. Au “luptat” cu mine de nenumarate ori si mi-au explicat, cand eram mic, ca o sa am de suferit apoi in viata adulta daca nu voi slabi. Discutii interminabile despre cum sa mananc mai putin, momente dificile, certuri, etc. Acum, dupa ani de zile de la acele evenimente, cand ma vad paarintii, imi spun ca sunt prea slab, ca nu mai mananc, ca trebuie sa am grija de mine. Atat de mult timp m-au vazut gras incat amintirile lor despre mine au ramas aproape neschimbate. Dar, in acelasi timp, sunt sigur ca sunt bucurosi ca am reusit sa slabesc, sa devin mai sanatos si mai fericit in pielea mea. Fara sprijinul lor si al celor apropiati mie care mereu m-au motivat si m-au impins sa vreau mai mult, nu as fi reusit sa ajung atat de repede la rezultatul dorit. Pentru asta vreau sa le multumesc celor care au fost alaturi de mine pe parcursul acestei aventuri si care m-au suportat asa cum sunt, in toate etapele acestui drum lung. Cei de langa noi au un aport vital in schimbarile pe care le facem in viata noastra. Daca si ei sunt in rezonanta cu ceea ce trebuie sa facem, toate etapele parcurse vor fi mai usoare si vor aduce intr-un mod natural schimbarea dorita.

35 de Kg de motivatie

Aceasta poveste reala este, ca alte multe altele, una pe care fiecare dintre noi trebuie sa o facem intr-un moment in viata noastra. Schimbarile pe care le facem aduc, in final, un bine, chiar daca uneori se lasa greu descoperit si ne testeaza limitele. Trebuie sa incepem cu lucrurile mici pe care sa le facem constant, fara intrerupere si, apoi, in timp, aceste lucruri mici se transforma in rezultate mari. Oricare dintre noi poate face aceasta schimbare, oricare dintre noi poate incepe drumul spre o viata mai sanatoasa si mai inteligenta. Poate fi slabitul, poate fi lasatul de fumat (sau orice alt viciu), poate fi schimbatul unui job sau chiar mutatul intr-o alta tara. Orice schimbare facem, este drumul nostru in viata si avem nevoie sa il parcurgem!

Andrei,

Pentru mai multe idei de la farmacistii tai, urmariti rubrica #5 min pentru schimbare, iar in caz ca ai intrebari, contacteaza-ne.One thought on “35 de Kg de motivatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.